Selectie: Radio

Andersdenkenden. Oud-verzetsman Bill Minco en acteur/schrijver Dolf de Vries praten over de levensbeschouwing uit hun jeugd en de invloed op hun huidige leven nu. Radio 5, 21.02-21.20u.

De avonden. Na het uitzicht van publiciste Emma Brunt en een kort verhaal van Arnon Grunberg een gesprek met de Zuid-Afrikaanse dichter en zanger Gert Vlok Nel. Rond elf uur de filmrubriek gevolgd door de serie waarin Adriaan Morriën vanavond vertelt over zijn belevenissen met de literatuur in de crisisjaren. En opnamen van de 77-jarige blueszanger T-Model Ford. Radio 5, 22.02-24.00u.

NPS-bijlage. Een terugblik op twintig jaar islamitische revolutie in Iran met fragmenten van de chaos van toen en de veranderingen van nu. O.a. uit 1979 toen ayatollah Khomeiny na jarenlange ballingschap in Frankrijk naar Iran terugkeerde en het vertrek van sjah Reza Pahlevi en zijn gezin. Morgen, Radio 5, 13.02-13.45u.