Orkest stopt met middagconcerten

Het Residentie Orkest in Den Haag stopt met de `défilé-concerten' aan het eind van de middag. Vier jaar lang hebben de musici geprobeerd ambtenaren en winkelend publiek om zes uur in de muziekzaal te krijgen, een alternatief voor het in de file staan. Maar die doelgroep wilde kennelijk op dat tijdstip toch liever naar huis.

De zaal kwam tijdens de défilé-concerten aan het eind van de middag wel vol, maar voornamelijk met senioren die het wel prettig vonden om niet 's avonds laat over straat te hoeven voor een ,,gewoon'' concert. Het Residentie Orkest heeft echter al speciale bejaardenconcerten op de zondagmiddag, waarbij de ouderen voor 12,50 gulden naar binnen mogen en door de tram heen en weer worden gebracht. Défilé-concerten zijn in New York en Londen al jarenlang een succes, wat het Residentie Orkest destijds ook op het idee bracht. De laatste défiléconcerten zin op 11 maart en 22 april. (ANP)