Diepenbrock en De Waard ontkennen

Twee van de acht functionarissen van wie vorige week in deze krant werd gemeld dat ze al op de avond van de ramp in de Bijlmer informatie hadden over de explosieve inhoud van de lading in het El Al-vrachtvliegtuig, ontkennen nadrukkelijk dat ze hiervan op de hoogte waren. Het gaat om J. Diepenbrock, destijds duty manager op Schiphol, en J. de Waard, destijds directeur voorlichting op het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De namen van beiden werden vorige week wel enkele keren genoemd tijdens de verhoren van de enquêtecommissie van de Tweede Kamer, die de toedracht van de ramp onderzoekt. Een van de verhoorden, luchtverkeersleider Th. Croon, zei van plan te zijn geweest Diepenbrock te bellen maar dat in de haast te zijn vergeten. G. Knook, voorlichter van de Luchtverkeersbeveiliging op Schiphol, verklaarde onder ede er niet zeker van te zijn of hij Diepenbrock al dan niet had ingelicht. Diepenbrock zelf zegt noch die avond noch later van de explosieve aard van de lading te hebben geweten. De Waard heeft die avond wel contact gehad met Knook, maar ontkent eveneens stellig de inhoud van de lading te hebben gekend.