CAO-akkoord schoonmaakbranche

Na twintig uur onderhandelen hebben de bonden en de werkgevers vanochtend vroeg een akkoord bereikt over een tweejarige CAO voor de schoonmaak. De schoonmakers krijgen dit jaar een loonsverhoging van 2,75 procent, volgend jaar komt daar nog eens 2,5 procent bij. Daarnaast is het aantal periodieken in de laagste twee loonschalen uitgebreid. Tachtig procent van de schoonmakers zit volgens onderhandelaar J. Berghuis van FNV Bondgenoten in deze schalen.

Verder zijn er afspraken gemaakt over de aanpak van de werkdruk, de naleving van de CAO en 100 procent uitbetaling van loon bij ziekte als iemand twee jaar in dienst is. ,,Over dit laatste punt zijn onze leden echt heel tevreden'', voorspelt Berghuis. ,,De schoonmaak is een van de laatste branches waar bij ziekte 90 procent van het loon werd doorbetaald.'' De CAO geldt voor 150.000 mensen. (ANP)