BEURSGANGERS

Wie op een computerbeurs een nieuwe computer of een los onderdeel koopt en het niet helemaal vertrouwt, kan terecht bij Evert van Weverwijk (59) of één van zijn collega's van de Stichting PC Testbank. Voor een klein bedrag testen zij de nieuwe aanwinsten. PC Testbank is op alle grote computerbeurzen aanwezig. ,,Wij testen alle bewegende onderdelen: de harde schijf, de simmen, de floppy drive'', zegt Van Weverwijk, die al een jaar of 6 regelmatig op computerbeurzen staat. Een groot deel van de bedrijven op de beurzen, heeft zich als sponsor bij PC Testbank, waarvan Van Weverwijk voorzitter is, aangesloten. ,,Als er iets mis is met een apparaat dat bij één van de sponsors van de PC Testbank is gekocht, gaan wij ermee terug en regelen dat de koper een nieuwe krijgt.'' Dat gaat eigenlijk altijd goed, vertelt hij. ,,Handelaren weten dat wij er volgende keer weer staan.'' Ook met oude computers weet Van Weverwijk raad. Voor 20 gulden test en repareert hij kapotte harde schijven - volgens Van Weverwijk het meest kwetsbare deel van de PC - of installeert hij een nieuwe.

(Foto Sake Elzinga)