Tweede Kamer koopt groene stroom

De Tweede Kamer zal voortaan 40 procent van haar stroomverbruik uit duurzame bronnen halen om aan te geven dat zij niet alleen in woord, maar ook in daad belang hecht aan een beter milieu. De ecostroom die zij bij het regionale energiebedrijf Eneco zal betrekken, kost de Kamer 115.000 gulden per jaar extra. Bij de parlementaire behandeling van de Kamerbegroting steunde een meerderheid de motie-Sipkes (GroenLinks) die tot doel had ook de Kamer ecostroom te laten kopen.

,,Het is een bijzondere stap, want eigenlijk is het een directe subsidie. Dat doet de Kamer normaal nooit'', aldus een woordvoerder van de Kamer. Bij ecostroom betalen afnemers een iets hogere prijs voor hun stroom. Het energiebedrijf gebruikt dat extra geld om stroom duurzaam op te wekken en zo de exploitatie van windmolens en zonnepanelen rendabel te maken. (ANP)