Selectie: Radio

De Avonden. Literair variété met verhalen van onder anderen Jan Mulder, J.P. Guépin en gedichten van Adriaan Morriën. Na elven een gesprek met de Zuid-Afrikaanse schrijver Breyten Breytenbach over zijn autobiografische roman Hondenhart. Tot slot onderzoekt graficus Piet Schreuders lichte grammofoonmuziek. Radio 5, 22.02-24.00u.

Muziek van nu. Gast aan boord van de Rival in Amsterdam is Joep Franssen die hemelse en aardse muziek schrijft. Kenmerk van zijn stijl is sfeer, harmonie, ruimtelijkheid, lange lijnen maar ook beweging. Radio 4, 23.00-24.00u.

De onderste La. De Katholieke Universiteit Nijmegen organiseert ieder jaar de Frans Kellendonk-lezing die afgelopen maandag door schrijver Marcel Möring werd gehouden. Hij behandelde naakt en namaak in de literatuur, echt en onecht en pleitte voor de ware verbeelding. Morgen, Radio 2, 15.20-16.00u.