IMF eist nieuw beleidsplan van Rusland

Het Internationaal Monetair Fonds verlangt van de Russische regering een ,,samenhangend beleidspakket dat zowel de Russische bevolking als de internationale gemeenschap kan overtuigen''. Dat zei Martin Gilman, het hoofd van de IMF-vertegenwoordiging gisteren. Zaterdag werden besprekingen tussen een IMF-delegatie en de Russische regering over een nieuw beleidsprogramma dat moet leiden tot hervatting van leningen en herfinanciering van de Russische schulden, na twee weken zonder resultaat beëindigd. Rusland blijft rekenen op een nieuwe lening van 4,6 miljard dollar om de schuld- en rentebetalingen aan het IMF zelf te kunnen voldoen. De totale buitenlandse schuld bedraagt nu 145 miljard dollar. De afbetalingen en rente voor dit jaar belopen 17,5 miljard dollar, waarvan slechts 9,5 in de begroting voor 1999 is opgenomen. (Reuters)