Erik Breukink in nieuwe commissie van NOC*NSF

Vier bekende oud-sporters maken deel uit van de nieuwe commissie Topsport van sportkoepel NOC*NSF. Het zijn Erik Breukink (wielrennen), Gerard Nijboer (atletiek), Leo Visser (schaatsen) en Kirsten Gleis (volleybal). Roeier Nico Rienks zal eind volgend jaar toetreden. De commissie geldt als adviesorgaan voor het bestuur van NOC*NSF en met name voor de portefeuillehouders topsport, Wim Cornelis en Peter Vogelenzang.

De twee bestuurders maken zelf ook deel uit van de commissie, evenals de leden van het Team de Mission voor de Olympische Spelen van 2000, Jan Loorbach, Joop Alberda en Marcel Sturkenboom. De commissie Topsport bestond al geruime tijd, maar werd door Cornelis na zijn aantreden bij NOC*NSF in november nieuw leven ingeblazen. Het is de bedoeling dat er regelmatig wordt vergaderd. Ex-schaatser Leo Visser is bovendien gevraagd om Ard Schenk op te volgen als chef de mission voor de Winterspelen. De piloot heeft bedenktijd gevraagd.