Dales weg bij kunstfonds

Directeur G. Dales van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (BKVB) legt binnenkort zijn functie neer. Het fonds is op zoek naar een opvolger. Dales, die sinds 1991 directeur is, vindt het na acht jaar ,,tijd voor iets anders''. Het Fonds moet binnenkort de plannen opstellen voor de periode 2001-2005, waarbij vernieuwingen in de kunstsubsidiëring worden doorgevoerd.

,,Het beste is dit veranderingsproces te laten leiden door een nieuwe directeur'', aldus Dales. Hij is sinds april 1998 lid van de gemeenteraad van Amsterdam voor de VVD en wil het raadslidmaatschap combineren met een parttimefunctie. Het Fonds BKVB is de landelijke instelling voor de subsidiëring van individuele beeldend kunstenaars, vormgevers en architecten. Jaarlijks ontvangt het Fonds duizenden subsidieaanvragen. Het jaarbudget is 48 miljoen gulden, afkomstig van het ministerie van OCW. (ANP)