`Crisis Brazilië minder ernstig dan Azië'

Hans Tietmeyer, de president van de Bundesbank, heeft gisteren bij het begin van de vergadering van gouverneurs van de centrale banken van de G-11 landen in Bazel gezegd dat de financiële crisis in Brazilië tot nu toe minder negatief op de financiële markten heeft uitgewerkt dan de crises in Azië en Rusland vorig jaar. ,,Wij hopen dat Brazilië in staat zal zijn zijn kredietwaardigheid op de markten te herstellen'', aldus Tietmeyer. De voorzitter van de Amerikaanse Kamer van Koophandel in Rio de Janeiro Rubem Branco maakte gisteren bekend dat Amerikaanse bedrijven dit jaar voor ten minste 16 miljard dollar aan directe investeringen in Brazilië hebben gereserveerd, in afwachting van een stabilisatie van de economie. Vorig jaar investeerden Amerikaanse ondernemingen voor 8 miljard dollar in het land. (AFP)