Bijlmer-enquête (5)

De banden van de Bijlmerramp duiken na zes jaar op. Is het toevallig dat de banden opduiken na het verjaren van misdrijven op dit punt? Hoe kwam het dat die banden niet zijn gewist? Ook toeval, maar weer anders?

Ik kijk uit naar de getuigenis van de secretaris-generaal van Verkeer en Waterstaat, dé adviseur van de betreffende ministers. Waarom worden hij en mevrouw Netelenbos niet op non-actief gesteld vanwege verzwijgen aan Kok?

Ik zal toch niet de enige zijn die niet gelooft dat het kabinet niets weet van de wapendoorvoer op Schiphol. Niet gevaarlijk. Alleen als er water bij komt.

Ik vraag me af of het kabinet zijn verantwoordelijkheid niet moet nemen en in zijn geheel moet aftreden. De waarnemende regering kan direct beginnen: afrekenen met El Al en een wetswijziging voorbereiden met terugwerkende kracht, zodat alle schuldigen alsnog kunnen worden gestraft. De schuldigen aan de tóp, en passant ook diegenen die het grote aantal doden van de Herculesramp veroorzaakten. De échte schuldigen, niet de Barbertjes. Uit gerechtigheid, niet in emotie.

    • Drs. J.A. Zijlstra