BEURSGANGERS

,,De monitor zit al in de auto', zegt Elly Koers (rechts op de foto). In het blauw-witte plastic zakje zit een cd-rom writer, een apparaat waarmee je zelf cd-roms kunt maken en kopiëren. De 32-jarige ziekenverzorgster uit Drenthe zegt dat ze haar nieuwe aanwinst niet zal gebruiken voor het illegaal kopiëren van computerprogramma's. Ze wil alleen cd-roms voor eigen gebruik vervaardigen en de writer gebruiken voor backups van haar harde schijf. Samen met vriendin Karin Hafkamp (links) uit Klazienaveen bezocht Elly afgelopen weekeinde de `Computerbeurs van het Noorden' in Groningen. Hafkamp (28), administratief medewerkster, heeft een cd-rom over Thailand gekocht, waar ze pas met vakantie is geweest. Ook heeft ze kleurige etiketten voor zelfgemaakte cd-roms aangeschaft. Haar PC thuis, een Pentium 120mhz ('ik ben wel toe aan wat anders'), gebruikt ze voor Internet en spelletjes. Voor de racegames Carmageddon en Grand Prix heeft ze een joystick in de vorm van een autostuur.