Vriesekoop voor 19de keer naar Europese Top 12

Vooral uit commerciële overwegingen neemt tafeltennisster Bettine Vriesekoop komend weekeinde deel aan de Europese Top-12. De 37-jarige Amsterdamse zal in het Kroatische Split haar nieuwe kledinglijn demonstreren, want sportieve aspiraties zegt ze niet meer te koesteren. ,,Ik mag op dit sterk bezette evenement al blij zijn als ik één partij win'', zegt Vriesekoop, die twee jaar geleden tijdens de Top-12 in Eindhoven officieel afscheid had genomen van het internationale tafeltennis.

De nummer 10 van de Europese ranglijst voldeed dit seizoen aan de verplichting tenminste twee open toernooien te spelen, waardoor ze voor de negentiende keer in haar carrière werd toegelaten tot de Top-12. Vriesekoop won dat toernooi in 1982 en 1985. In Split wordt ze onder anderen omringd door regerend Europees kampioene Ni Xia Lian, EK-finaliste Tamara Boros en nog drie Chinese speelsters (Qian Götsch, Tian-Zörner en Jie Schöpp), die allen voor Duitsland uitkomen. ,,Om te onderstrepen dat ik de Top-12 slechts voor mijn plezier speel, neem ik zelfs geen coach mee naar Split'', stelt Vriesekoop.