Veendammer mishandelt twee zoons

Een 38-jarige man uit Veendam heeft zaterdagnacht zijn twee zoontjes van vier en dertien jaar ernstig mishandeld. Met een steekvoorwerp, mogelijk een mes, stak hij op beide kinderen in, terwijl ze sliepen. Dit heeft de politie van Veendam gemeld. De vader is aangehouden.

Het jongetje van vier werd enkele malen in de buik gestoken en werd in kritieke toestand overgebracht naar het AZG in Groningen. Na een operatie is hij inmiddels buiten levensgevaar. Zijn dertienjarige broertje werd gestoken in nek en hals en moest zich eveneens laten behandelen in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. Het oudste kind zag kans de woning te ontvluchten en naar de buren te rennen, die de politie waarschuwden. De verdachte werd kort na zijn daad in verwarde toestand aangehouden in de omgeving van zijn woning. Het motief zou gelegen zijn in huwelijksproblemen. Het echtpaar leefde sinds enkele maanden gescheiden. De twee jongens waren afgelopen weekeinde in het kader van een bezoekregeling bij hun vader in Veendam.