nRabobank helpt Turkse ondernemers

De Rabobank gaat zich nadrukkelijker profileren als een bank waar ook allochtone ondernemers welkom zijn. ,,U moet wennen aan allerlei eigenaardigheden die in Nederland gewoon zijn en wij hebben vaak nog te weinig kennis van wat u belangrijk vindt. Wij hebben daar wel grote behoefte aan'', zei directeur Mertens van Rabobank Nederland gisteren op een bijeenkomst met Turkse ondernemers. De Turkse ondernemers vormen een interessante doelgroep voor de Rabobank, die traditioneel al een sterke positie heeft in het midden- en kleinbedrijf.

Van alle startende ondernemers in ons land is 40 procent van niet-Nederlandse afkomst. Mertens zei dat inwoners van Turkse afkomst het meest ondernemend blijken te zijn. Ongeveer 11 procent van deze bevolkingsgroep heeft een eigen onderneming. (ANP)