Israel versterkt handel met Jordanië

Premier Netanyahu heeft gisteren in een buitengewone vergadering van het kabinet naar aanleiding van het overlijden van de Jordaanse koning Hussein zijn ministers opgedragen maatregelen te nemen om de handelsbetrekkingen met het buurland te versterken. Alle heffingen op de import in Israel en de Palestijnse gebieden uit Jordanië worden verlaagd.

Volgens waarnemers wil Netanyahu een bijdrage leveren aan versterking van de economische betrekkingen en de stabiliteit van Jordanië, als steun aan de nieuwe koning Abdallah. Jordaanse politici en zakenlieden hebben zich de afgelopen jaren vaak beklaagd dat ze geen economische voordelen kregen uit het vredesverdrag dat koning Hussein in 1994 met Israel tekende. Ook de regering van de Verenigde Arabische Emiraten heeft gisteren steun aan Jordanië toegezegd, door extra fondsen te voteren voor de Centrale Bank in Amman, die kampt met een deviezentekort. (AFP, AP)