Grootste bouwput Zeeland ontduikt CAO

Bij de aanleg van de Westerscheldetunnel proberen werkgevers onder de bouw-CAO uit te komen. Dat zegt de Bouw- en Houtbond FNV. De betrokken aannemers maken volgens de bond gebruik van de ruimte die internationale regels en de nieuwe flexibiliteitswet biedt. ,,Zo gaan er dingen kapot die net goed lopen. Dankzij CAO-geld hebben we in de bouw met succes het aantal WAO'ers teruggedrongen. Als werkgevers onder de CAO willen uitkomen, verdwijnen deze resultaten als sneeuw voor de zon'', zegt vakbondsbestuurder J. van der Borgt. De bond eist in de ,,grootste bouwput van Zeeland'', naleving van de CAO, anders volgen op 1 maart acties en stapt de bond naar de rechter. In het samenwerkingsverband zitten onder andere het Nederlandse beursgenoteerde Heijmans en een Duitse dochter van de HBG. (ANP)