Crossing Border naar centrum

Het Crossing Border Festival verhuist dit jaar van het Congrescentrum in Den Haag naar het centrum van die stad. Het festival is daar ooit begonnen, maar om meer bezoekers te trekken week het uit naar het Congrescentrum. De organisatie heeft besloten terug te verhuizen om Crossing Border weer een intiemere sfeer te geven. Crossing-organisator L. Behre vond dat zijn evenement in het Congrescentrum steeds meer het karakter van een groot popfestival kreeg, terwijl het ook ruimte moet bieden aan literatuur, poëzie en stand-up comedy. Crossing Border is dit jaar van 5 tot en met 10 oktober in de Grote Kerk, Theater aan het Spui, Haags Filmhuis, Nieuwe Kerk, Stella en Branoul. Voor 12.000 liefhebbers is er ruimte, tweeduizend minder dan tijdens de afgelopen editie in het Congrescentrum. (ANP)