Cricketrecord Indiër Kumble

De Indiase bowler Anil Kumble werd gisteren de tweede cricketer uit de geschiedenis die alle tien de wickets van de tegenstander veroverde. Dat Kumble daarmee bijna eigenhandig aartsvijand Pakistan versloeg, maakte het feest in New Delhi alleen maar groter. India won voor het eerst sinds 1979 een testmatch van Pakistan. De serie eindigde in 1-1. Pakistan had de eerste wedstrijd in Chennai gewonnen. Kumble eindigde met de cijfers 10 voor 74 in de tweede innings. In de eerste innings had hij ook al vier wickets genomen.

Kumble evenaarde met zijn tien wickets het record van de legendarische Engelsman Jim Laker, die in 1956 in Manchester het hele Australische team uitbowlde (10 wickets voor 53 runs). Laker nam destijds in de tweede inning van die wedstrijd overigens nog eens negen wickets. Kumble was niet de enige slowbowler die excelleerde in de serie tussen India en Pakistan. Het grote Pakistaanse talent Saqlain Mushtaq nam in New Delhi in beide innings vijf Indiase wickets. In de eerste testmatch in Chennai, toen Pakistan met 12 runs verschil won, had Saqlain dat ook al gedaan. India won de wedstrijd in New Delhi met 212 runs.