BEURSGANGERS

Een tientje goedkoper is de nieuwe chip die Lex Makkinje (39) zojuist heeft aangeschaft op de Computerbeurs van het Noorden, die afgelopen weekeinde voor de twintigste keer in de Martinihal in Groningen werd gehouden. Een grote besparing is dat niet, geeft de Groningse politieman toe, want hij heeft acht gulden vijftig toegang betaald voor de beurs.

Met de nieuwe processor gaat hij zijn computer, een Pentium 133, opwaarderen. Makkinje, die de computerbeurs samen met zijn zwager en zijn neefje bezoekt, hobbiet al twaalf jaar met computers. ,,Ik heb nu mijn vierde computer. In principe koop ik elke drie jaar een nieuwe.'' Maar hij zegt tevens dat hij zijn computer steeds ombouwt.

Makkinje geeft jaarlijks tussen de 1.000 en 1.500 gulden aan nieuwe onderdelen voor zijn pc uit. Drie à vier keer per jaar bezoekt hij een computerbeurs op zoek naar onderdelen die in de winkel niet te krijgen zijn.

,,De meeste computerwinkels zijn slecht gesorteerd.'' Bang dat hij op de computerbeurs te veel geld uitgeeft bij één van de zeventig stands met printers, printers, modems, muizen en cd-roms is de politieman niet. ,,Ik weet precies wat ik wil hebben.''

(Tekst Marie-José Klaver, Foto Sake Elzinga)