Selectie Radio: Zondag

OVT. De column van oud-minister-president Willem Drees, die terugblikt op de eerste helft van deze eeuw (VARA-radio 1960/1961). En een gesprek met Bart van Poelgeest die deze week promoveerde op het proefschrift over Nederlands-Japanse betrekkingen tussen 1945 en 1975. In het tweede uur de zesde aflevering in de serie over 100 jaar idealen en illusies. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. De Rotterdamse wethouder Herman Meijer informeert over het plan van zo'n vijftig gemeenten om de opvang en begeleiding van honderden asielzoekers te regelen. Verder een debat over ervaring en theologie n.a.v. de hongerstakingen en kerkasiel-acties. Ook over de rehabilitatie van Marinus van der Lubbe die de Rijksdag in brand stak. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. In deze uitzending aandacht voor het carnaval en het verschil in betekenis voor mensen van boven en beneden de rivieren. Met uitleg over het ontstaan van het carnaval en carnavalzangers. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met zangeres Fréderique Spigt over theaterprogramma en haar teksten over leven en dood. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef & vertier. Discussie over het Eurovisie songfestival waar de Nederlandse inzending in het Engels wil optreden. Verder o.a. choreograaf Hans van Manen van wie zijn stuk Snippers opnieuw in première gaat en Dominique Colen die de tentoonstelling over schilder Jan Sluijters (1881-1957) in Laren heeft samengesteld. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.

De tafel van PAM. Bespreking onder leiding van Max Pam van het boek Digitaal Fatsoen, mensenrechten in cyberspace van Cees Hamelink, hoogleraar internationale communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Hamelink is in de studio om te reageren. Maandag, Radio 1, 16.02-17.00u.