Selectie Radio: Zaterdag

NPS Thema. Aandacht voor muziek die in de renaissance aan de Italiaanse hoven tot bloei kwam. In deze aflevering het hof in Mantua waar van 1328 tot 1708 het geslacht van de Gonzaga heerste. Met onder meer muziek van Claudio Monteverdi die daar zijn eerste opera l'Orfeo schreef. Radio 4, 15.20-16.30u.

Faros. Onder meer een gesprek met de Amsterdamse onderzoeker Serge Rombouts die met een zogeheten MRI-scan het slechte geheugen van Alzheimerpatiënten kan fotograferen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Gasten zijn Simone Kleinsma die dans-, zang- en stem-oefeningen doet voor haar hoofdrol in de musical Chicago die 9 mei in première gaat. Verder gesprekken met cabaretier Rick Dros, acteur Burt Lamaker en acteur Vincent Croiset die een rol speelt in het stuk Figuranten naar het verhaal van Arnon Grunberg. Live-muziek van bluesgitarist en zanger Arthur Ebeling. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. In deze special wordt aan de hand van actuele en fictieve, historische en gedramatiseerde verhalen van restaurateurs, vandalen, suppoosten en kunstenaars een radiofonisch portret gegeven van het fenomeen kunstvandalisme. Radio 5, 17.02-18.00u.

Opera live. Live uit het Metropolitan in New York de opera Simon Boccanegra van de Italiaanse componist Guiseppe Verdi. Het koor en orkest staan onder leiding van dirigent James Levine. Radio 4, 19.04-23.00u.

Volgspot-live. Optredens van Duits/Nederlandse zanger Sven Ratzke, de wereldmuziekformatie Da Gaia en a capella-popgroep Montezuma's Revenge. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Optreden van de groep Phase II Pan Groove met Len Sharpe op 8 november van het vorig jaar tijdens de Music Meeting in Nijmegen. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy listening. Aandacht voor de donderdag begraven oprichter en dirigent van het Metropole Orkest Dolf van der Linden. Opnamen van o.a. platen die hij maakte met Corry Brokken, Jasperina de Jong en Wim Sonneveld. Gasten zijn Corry Brokken, de eerste violist van het orkest Ernö Olah en presentator Willem Duys. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.