In Hoorn van Afrika dreigt hervatting oorlog

In de Hoorn van Afrika dreigt hervatting van vijandelijkheden op grote schaal nadat de Ethiopische regering de Eritreërs gisteren beschuldigde van een luchtaanval op de stad Adigrat, in het noorden van Ethiopië. Eritrea heeft deze beschuldiging formeel van de hand gewezen en verweet de regering in Addis Abeba gisteren dat ze Eritrese provocaties ,,bedenkt'' om de strijd te kunnen hervatten. Twee Eritrese jachtvliegtuigen zouden vrijdagmorgen Adigrat hebben gebombardeerd, aldus een Ethiopisch communiqué. Doelwit zou een brandstofdepot zijn geweest. Het communiqué vermeldt niet of de aanval doel heeft getroffen en rept evenmin van slachtoffers. De aanval zou ,,een flagrante schending'' zijn van het moratorium op luchtaanvallen dat beide landen op 14 juni vorig jaar overeenkwamen na Amerikaanse bemiddeling. Eritrea en Ethiopië raakten in mei vorig jaar verwikkeld in een grensoorlog, maar na het moratorium is er niet meer gevochten. (AFP)