Donoren beloven Palestijnen steun

Internationale donoren zegden gisteren in het Duitse Frankfurt een bedrag van 770 miljoen dollar toe om de Palestijnse Autoriteit van Yasser Arafat te helpen met investeringen in ontwikkeling. Het besluit wordt algemeen gezien als een poging om het vastgelopen vredesproces in het Midden-Oosten een steuntje in de rug te geven. Arafat toonde zich gisteren opgetogen over de resultaten van het overleg met de donoren. Palestijnse functionarissen kregen de toezegging nadat zij een vijf-jarenplan hadden gepresenteerd voor de opbouw van economie en infrastructuur in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever. De Duitse minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Heidemarie Wieczorek-Zeul, zij na het donorenberaad dat haar land 140 miljoen dollar heeft toegezegd voor Palestijnse ontwikkelingsprojecten. (Reuters)