Wereldnieuws

STUK HOUT – De Amerikaanse acteur Johnny Depp heeft in Londen vier uur lang in een politiecel gezeten, nadat hij de fotografen met een stuk hout had bedreigd. Depp barstte uit in woede toen hij in de vroege ochtend van zondag bij het verlaten van het Mirabelle restaurant in West End, waar hij had gedineerd met de Franse zangeres Vanessa Paradis, werd geconfronteerd met een horde paparazzi die probeerden hem te fograferen. Depp begon te schelden en achtervolgde de wegvluchtende fotografen met een eind hout. Er werd geen aanklacht ingediend tegen Depp, zodat hij slechts een waarschuwing kreeg van de politie.

TRAUMA – De Ierse popzangeres Sinéad O'Connor heeft dinsdag verklaard dat zij een aanklacht zal indienen tegen John Waters, de vader van haar 2-jarige tweede kind Roisin. Volgens O'Connor heeft Waters er haar ten onrechte van beschuldigd dat zij haar kinderen slecht behandelt. ,,Dit is, na seksueel geweld, het ergste waarvan men iemand kan beschuldigen'', zei O'Connor, die eerder herhaaldelijk heeft verteld dat ze in haar jeugd door haar moeder werd mishandeld. Naar aanleiding hiervan heeft de Sociale Dienst van Camden in Noord-Londen een onderzoek ingesteld. ,,Die heeft vastgesteld dat de beschuldigingen ongegrond zijn'', aldus O'Connor. ,,Maar ik ga Waters nu aanklagen omdat hij geruchten heeft verspreid die mijn loopbaan en gezin schaden.'' Connors beweerde dat haar oudste kind, de 11-jarige Jake door de beschuldigingen getraumatiseerd is.

Een woordvoerder van de Sociale Dienst in Camden heeft bevestigd dat Waters' beschuldigingen ongegrond waren.

ABBA – Paus Johannes Paulus II zal in een videoclip optreden, zo hebben platenmaatschappij Sony en Radio Vaticaan aangekondigd. De videoclip zal worden vervaardigd ter promotie van de cd Abba Pater die in maart van de paus zal worden uitgebracht. Op deze cd zal de paus elf gezangen en gebeden in vijf talen – Latijn, Italiaans, Frans, Engels en Spaans – ten gehore brengen. De videoclip zal bij het nummer `Pater Noster' worden gemaakt.

WEIGERING – Gebrek aan brandstof was de oorzaak van het vliegtuigongeluk waarbij de Amerikaanse zanger John Denver op 12 oktober 1997 in Californië omkwam. Dit concludeert het Nationaal Bureau van Transportveiligheid van de Verenigde Staten na een uitgebreid onderzoek. Het was Denver voor het vertrek van zijn laatste vlucht bekend dat de tanks van zijn vliegtuig weinig brandstof bevatten, maar Denver weigerde de tanks bij te laten vullen.

AUTOPSIE – De drie dochters van de Amerikaanse country-zangeres Tammy Wynette willen dat hun vorig jaar overleden moeder wordt opgegraven, zodat alsnog autopsie kan worden verricht. In drie brieven aan dokter Bruce Levy, de anatoom van Nashville, laten de dochters weten dat ze moeilijk kunnen geloven dat hun moeder stierf aan een bloedprop, zoals Wynette's lijfarts had vastgesteld. ,,Ik wil beklemtonen hoe belangrijk het voor mijn zussen en mij is om echt te weten hoe mijn moeder stierf'', schreef Jackie Daly, een van de zussen, aan Levy. ,,Ik kan het moeilijk geloven dat je kunt zeggen hoe mijn moeder overleed door alleen maar naar haar te kijken en geen autopsie te doen.''

Wynette, bekend van de hit `Stand By Your Man', overleed op 6 april 1998. De officier van justitie van Nashville heeft kennis genomen van het verzoek, maar onderneemt vooralsnog niets in deze zaak.

Samenstelling Bernard Hulsman