Rel gesust over woord `niggardly'

Een politieke rel in Washington over het woord ,,niggardly'' (krenterig) is gesust. De ombudsman van de stad, die vorige week ontslag nam omdat collega's het woord abusievelijk hielden voor een racistische term, mag weer in dienst komen. Dat heeft burgemeester Anthony Williams besloten. Aanvankelijk had Williams het ontslag van de ombudsman grif aanvaard, maar daarvoor werd hij hevig gekritiseerd. Williams zou punten hebben willen scoren bij de zwarte gemeenschap, waar hij de naam zou hebben van buiten zwart te zijn, maar van binnen wit. ,,Ik heb overhaast gehandeld'', erkent Williams nu. De (blanke) ombudsman zegt dat hij wel weer in dienst wil treden, maar in een andere functie. Hij toont begrip voor de verontwaardiging die hij opriep met het omstreden woord, dat volgens het woordenboek geen raciale connotatie heeft.