`Noodzaak verzekering voor allochtonen'

De Turkse en Marokkaanse bevolking in Nederland moeten meer aansprakelijkheids- en inboedelverzekeringen afsluiten. De assurantiebemiddelaars dienen daarbij een actieve rol te spelen.

Dat is de inzet van de voorlichtingsactie die de Consumentenbond deze maand start. De campagne Goed Verzekerd is een vervolg op een soortgelijk initiatief bijna vijf jaar geleden. Die heeft Turken en Marokkanen meer kennis over verzekeringen bijgebracht, maar de bond meent dat deze gemeenschappen nog steeds onvoldoende verzekerd zijn. Vooral geldt vooral voor aansprakelijksheidsverzekeringen voor particulieren. Grofweg de helft van de Turkse en Marokkaanse bevolking heeft een dergelijke verzekering. De Consumentenbond wil dat ook de assurantiebemiddelaars de allochtonen wijzen op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. (ANP)