Ex-directeuren Nuts vechten hun ontslag aan

De twee ontslagen directeuren van Nuts vechten hun ontslag aan bij de rechter. A. Boekestein en H. Buitenhuis eisen volgende week in een kort geding dat zij kunnen terugkeren bij de verzekeraar.

De raad van bestuur van moederconcern Nuts Ohra zegde de twee eind januari de wacht aan. Over de achtergronden van het ontslag wilde het bedrijf niets zeggen, maar volgens bronnen rond het bedrijf zouden zij verantwoordelijk worden gesteld voor verliezen van enkele tientallen miljoenen guldens bij Nuts.

De ondernemingsraad staat achter de ex-directeuren. Zowel de OR van Nuts als de centrale ondernemingsraad van Nuts Ohra hebben het vertrouwen in bestuursvoorzitter B. Huesmann opgezegd. Hij zou verantwoordelijk zijn voor de financiële problemen.

Het grootste deel van het personeel van Nuts steunde het overlegorgaan deze week met een handtekeningenactie.

De OR heeft inmiddels gesproken met de president-commissaris. Op korte termijn volgt een gesprek met de commissarissen waarin ook de positie van Huesmann ter sprake komt. Het kort geding dient woensdag. (ANP)