Boonstra: `Mijn aanstelling was fout'

Cor Boonstra vindt dat hij geen president van Philips had moeten worden. Hij vindt het onjuist dat het bedrijf een bestuursvoorzitter heeft die op het laatst van zijn carrière is binnengekomen, zegt hij deze week in het weekblad Elsevier.

,,Dat ík hier zit, is principeel fout'', zegt hij. ,,Ik heb zelf ervaren dat het een hele poos duurt voordat je als buitenstaander weet wat er allemaal in het concern omgaat.'' Boonstra ziet als zijn belangrijkste taak het maken van strategische keuzes (het selecteren van `productmarkten' waarin winst kan worden gemaakt) en personeelsbeleid.

Ex-president-commissaris W. Dekker sluit zich in Elsevier bij Boonstra's visie aan. ,,Achteraf kun je zeggen dat we zijn verleden beter hadden moeten nagaan of een betere schets van zijn persoonlijkheid hadden moeten maken.''