Topman Daewoo vermoord

De topman van het Zuid-Koreaanse bedrijf Daewoo in Zuid-Afrika, Yong Koo Kwon, is eergisteravond voor de deur van zijn woning in Johannesburg doodgeschoten. De politie gaat er vanuit dat Kwon werd gedood bij een mislukte poging zijn auto te kapen, maar sluit ook niet uit dat het om een moordaanslag gaat.

De Koreaanse gemeenschap in Zuid-Afrika vreest dat de moord gevolgen zal hebben voor de investeringen in het land. Een onderzoeksgroep uit Johannesburg kwam eerder tot de conclusie dat Zuid-Afrika's economische metropool als de gevaarlijkste stad van Afrika te boek staat, met een groter risico dan het Nigeriaanse Lagos. In 1996 werd een topman van Daimler Benz vermoord bij een autokaping; vorig jaar ontsnapte de ambassadeur van Saoedi-Arabië ternauwernood aan de dood.