Televisie

Ooit 40.000 spelletjes bij elkaar gezien? In het TV Toys Museum in Dieren hebben ze de grootste verzameling televisie- en filmspeelgoed van Europa van Swiebertje tot Batman van Pipo tot Bonanza; ze staan allemaal in de `diorama-opstelling'. Behalve als speelgoed komen alle favorieten van film en televisie op allerlei gebruiksartikelen en computerspelletjes voor.

Originele kostuums hebben een plaatsje gekregen en in de filmzaal worden doorlopend films vertoond. En omdat deze week de negende Star Trekfilm Insurrection in première is gegaan, staat het museum in het teken van Star Trek.

*TV Toys Museum, Wilhelminaweg 21 in Dieren. Open dinsdag t/m donderdag van 10-17u.

Informatie over activiteiten voor kinderen kunt u sturen naar de Agenda van NRC Handelsblad, Postbus 8987, 3009 TH Rotterdam.

    • Tonny Schoemaker