Schaatsen

Zo'n twee honderd jaar geleden waren er, elk jaar als het hard genoeg vroor, ijsbanen op de plek waar nu Schiphol ligt. Tot 1852 was Schiphol een van de grootste natuurijsbanen van Nederland. Op de enorme Haarlemmermeer, dat tussen Amsterdam, Leiden en Haarlem ligt, kon iedereen de oude houten schaatsen onderbinden om een tochtje over het ijs te maken. Maar het ijs is terug op Schiphol; bij het Luchtvaartmuseum Aviodome is een overdekte kunstijsbaan van 150 m² gebouwd die tot 25 maart open is. En een ijsbaan zonder warme drankjes en hapjes kan natuurlijk niet en daarom staat er ook een koek en zopie-tent met warme chocolademelk, erwtensoep en speculaasbrokken.

*De ijsbaan bij het Aviodome op Schiphol is open van dinsdag t/m vrijdag van 10-17u en op zaterdag en zondag van 12-17u. Toegang ƒ7,50 per persoon, eventueel kunnen ook schaatsen worden gehuurd voor ƒ5. Een combinatiekaart voor zowel het museum (waar nog de grote Fokkerexpositie te zien is) als de ijsbaan kost ƒ16,50 voor volwassenen en ƒ14 voor kinderen. Na 17u kan de ijsbaan gehuurd worden door groepen of bedrijven. Inl 020-3165050