MUZIEK

Rob Zuidam

De wereldpremière van Trance Figuration van Rob Zuidam wordt 5 febr 20u15 in de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag gegeven door het Residentie Orkest olv Reinbert de Leeuw. Trance Figuration is het derde deel van een inmiddels voltooid ongeveer vijftig minuten durend vierluik. Verder op het programma de Nederlandse premi~eres van The Shadows of Time van Henri Dutilleux en Vers une Symphonie fleuve IV van Wolfgang Rihm.

King's singers

Het Engelse koor The King's Singers treedt 5 febr 20u15 op in de Grote Kerk in Naarden met muziek uit de Italiaanse Renaissance, Europese volksliedjes, muziek uit de Tweede Engelse Renaissance (1890-1920) en Close Harmony.

Weill en Brecht

Mahagonny Songspiel en Happy End van Kurt Weill en Bertolt Brecht worden tijdens een Nederlandse tournee van het Vlaamse Muziektheater Transparant uitgevoerd op 5 febr 20u15 Theater aan het Vrijthof Maastricht; 9 febr Stadsschouwburg Amsterdam; 12 febr. Stadsgehoorzaal Leiden.

Doelenorgel

De Rotterdamse stadsorganist Geert Bierling geeft 7 febr van 17-18u een gratis toegankelijk populair concert `Nachtelijke taferelen' op het orgel van de Grote Zaal van de Rotterdamse Doelen met muziek van Grieg, Chopin, Debussy, Vierne en Dukas.

Psarantonis

De van Kreta afkomstige lyra-speler Psarantonis creëert, begeleid door Arabische luit en percussie, een geheel eigen wereld. 4 febr Gele Zaal Gent, 5 febr MC Vredenburg Utrecht, 6 febr Zuiderpershuis Antwerpen, 7 febr Kleine Komedie Amsterdam, 9 febr Stadsschouwburg Tilburg.

Belkis Akkale

De Turkse zangeres (en filmactrice) Belkis Akkale steekt traditionele muziek in een nieuw jasje zonder te vervallen in populair gedoe. Voorafgaand aan haar eerste optreden in Nederland treedt de Turks-Nederlandse meidengroep Kardelen op. Dit alles in het kader van de manifestatie `Vrouwen in Zaken'. 7 febr Grote Zaal Tropeninstituut (15u).