Museummarkt

De Achtste Haagse Museummarkt zondag 7 februari in het Atrium van het stadhuis staat helemaal in het teken van kinderen. Van 12 tot 17u presenteren dertig musea en andere instellingen zich in allerlei kramen voor het publiek.

Tien musea hebben in de Kinderhoek allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo zijn er workshops Romeinse mozaïeken, boetseren, tekenen en schilderen, morse seinen, monsters graveren, architecteuur in de notendop (maquettes maken) en foto's en krantenkoppen selecteren. Op een namaakstrand kunnen schelpen worden gezocht. Daar kunnen kinderen zich ook als Scheveningse vissersvrouw of -man laten fotograferen. En in het Middeleeuwse schrijfatelier, Scriptorium, liggen ganzenveer en perkament klaar om aan de slag te gaan. Er is straattheater en er zijnkindervoorstellingen. De toegang is gratis.

*Achtste Haagse Museummarkt op zondag 7 februari van 12-17u in het Atrium van het stadhuis, Spui 70, Den Haag. De toegang is gratis.