Huisartsopleiding

De student die de opleiding geneeskunde heeft afgesloten, kan kiezen voor de vervolgopleiding tot huisarts. De opleiding duurt drie jaar. Dit jaar zijn 325 plaatsen beschikbaar.

Dit aantal stijgt tot 361 plekken in 2000. De student moet schriftelijk solliciteren bij de Huisarts en Verpleeghuisarts Registratie Commissie (HVRC) in Utrecht. In de sollicitatie moet staan aan welke universiteit de student de opleiding wil volgen en wat zijn of haar motivatie is. De HVRC stuurt de brieven door naar de universiteiten. De selectiecommissie van de afdeling Huisartsopleiding van de universiteit selecteert kandidaten die worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. De student voert verscheidene gesprekken met de selectiecommissie. Daaruit moet blijken of de student geschikt is voor het beroep van huisarts. De opleiding kan aan acht universiteiten in zeven plaatsen worden gevolgd: Amsterdam, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht. De opleiding begint in september en maart.