Economie Rusland krimpt met 4,6 procent

De economie van Rusland is vorig jaar met 4,6 procent achteruit gegaan. Het Russische bureau voor de statistiek heeft met de bekendmaking vanmorgen officieel bevestigd dat Rusland in een recessie verkeert, nadat half augustus de financiële crisis uitbrak. De regering in Moskou heeft eerder al gezegd dat dit jaar niet veel verbetering zal brengen. Het Internationaal Monetair Fonds ging in december uit van een krimp van 8,3 procent in 1999.

Sinds 1991, toen de Sovjetunie uiteen viel, gaat het slecht met Rusland. Alleen in 1997 kende het land een minimale groei van zijn economie met 0,8 procent.

Vorig jaar was er ook sprake van een sterke opleving van de inflatie. De geldontwaarding kwam volgens het bureau voor de statistiek in Moskou uit op 85 procent, het hoogste percentage in vier jaar. (AFP)