Brenninkmeijer volgt Brinkman op bij Amsterdam

Joep Brenninkmeijer volgt Jacques Brinkman op als coach van hockeyhoofdklasser Amsterdam. Tot het einde van het seizoen geeft de huisarts uit Amstelveen leiding aan de club die momenteel de zesde plaats bezet in de Nederlandse competitie. Record-international Brinkman kreeg vorige week zijn ontslag na een opstand binnen de spelersgroep. Trainer Donald Drost neemt voortaan drie in plaats van twee trainingen per week voor zijn rekening.

Brenninkmeijer (51) nam tweeenhalf jaar geleden afscheid als coach van de mannenploeg en bekleedde sindsdien de functie van commissaris tophockey bij de vice-landskampioen. Brenninkmeijer benaderde afgelopen dagen een aantal oud-spelers voor de vacature, maar ontving louter afmeldingen. Daarop besloot hij gisteren na samenspraak met de selectie zelf de taken op zich te nemen. ,,Het is niet mijn ambitie, want mijn tijd is geweest. Maar vlak voor de hervatting van het seizoen was duidelijkheid geboden.'' Amsterdam hervat de competitie op 21 februari met een duel tegen SCHC.