Actie tegen topman van Nuts Ohra

De werknemers van Nuts Verzekeringen staan niet meer vierkant achter Nuts Ohra-bestuursvoorzitter B. Huesmann, concludeert de ondernemingsraad naar aanleiding van een spontane handtekeningenactie. De ondernemingsraad van Nuts en de centrale ondernemingsraad willen zelfs dat hij opstapt, zo verklaart de voorzitter van beide raden, R. de Groot.

Met de handtekeningenactie laat het personeel van Nuts Verzekeringen de bedrijfstop van Nuts Ohra weten ,,dat het zo niet verder kan''. De werknemers vinden dat de raad van bestuur de adviezen van de ondernemingsraad, onder meer over de overname van de financiële groep Noorderkroon en het ontslag van twee Nuts-directeuren, moet overnemen. ,,Het moge duidelijk zijn, dat een uitspraak van Huesmann, als zou 99 procent van het personeel hem nog (stilzwijgend) steunen, door deze actie keihard is weerlegd'', aldus de OR in een persbericht. De steun van de centrale ondernemingsraad voor het vertrek van Huesmann komt pas nadat onlangs een aantal Ohra-leden uit de centrale ondernemingsraad stapte. (ANP)