Top DaimlerChrysler: belasting in VS

De Duitse topbestuurders van het nieuwe, gefuseerde autobedrijf DaimlerChrysler geven er de voorkeur aan in de Verenigde Staten belasting te betalen, omdat de tarieven daar lager zijn dan in Duitsland. Dat berichtte de krant Stuttgarter Nachrichten gisteren. Een woordvoerder van DaimlerChrysler bevestigde het bericht en zei dat er niets ongebruikelijks is aan het besluit. ,,Het is heel normaal om niet dubbel te worden belast.''

Volgens de Stuttgarter krant heeft het bedrijf de Duitse fiscus gevraagd om een uitzondering op de belastingplicht voor een groot aantal topmedewerkers, waaronder bestuursvoorzitter Jürgen Schrempp, de financiële directeur Manfred Gentz en directievoorzitter Jürgen Hubbert van Mercedes. Het hoogste belastingtarief in Duitsland bedraagt 53 procent plus 5,5 procent Solidariteitsheffing. In de VS is het toptarief 43 procent. (AP)