Toneelversie van `Anna Karenina'

Het RO Theater uit Rotterdam brengt vanaf 24 februari de voor zover bekend eerste Nederlandse toneelbewerking van Anna Karenina. De roman van Leo Tolstoj werd al meermalen verfilmd, onder meer met Greta Garbo in de hoofdrol. Catherine ten Bruggencate speelt Anna. Kristien Hemmerechts en Carel Alphenaar bewerkten de roman voor het RO Theater, Guy Cassiers tekent voor de regie. Aanvankelijk hebben dramaturg Erwin Jans en Cassiers overwogen de voorstelling over twee avonden te verspreiden: de ene avond zou het verhaal vanuit Anna's perspectief worden geschetst, de andere avond vanuit het gezichtspunt van Konstantin Lewin. ,,Tijdens het repetitieproces bleek dat geen recht te doen aan de rijkdom van Tolstojs roman. Door de voorstelling op één avond te brengen wordt het prisma van liefdesverhoudingen behouden'', aldus Cassiers en Jans. (ANP)