Sharif wil gesprek met India over kernwapens

De Pakistaanse premier, Nawaz Sharif, wil dat zijn land en India directe onderhandelingen voeren over vermindering van hun onderlinge spanningen. Volgens Sharif moet daarbij niet alleen worden gesproken over de nucleaire dreiging, maar ook over raketten en conventionele wapens. De Pakistaanse premier zegt dat in het Indiase dagblad Express. De spanningen op het subcontinent zijn sterk toegenomen nadat India en Pakistan vorig voorjaar een reeks kernproeven namen. ,,De (nucleaire) dreiging is hier levensgroot aanwezig. Waarom zouden we dit probleem dan niet onderling oplossen?'', aldus Sharif. Zijn uitspraak komt op het moment dat de Amerikaanse onder-minister van Buitenlandse Zaken Strobe Talbott bezoeken aflegt in New Delhi en Islamabad om India en Pakistan te bewegen het Verdrag tegen kernproeven te tekenen. Pakistan dringt aan op het beëindigen van de Amerikaanse sancties die werden ingesteld na de kernproeven. (Reuters)