Coopers & Lybrand beboet

De Britse accountantsfirma Coopers & Lybrand heeft 3,3 miljoen pond sterling (10,5 miljoen gulden) aan boetes and kosten betaald voor haar rol in de Maxwell-affaire. Het recordbedrag is opgelegd omdat het bedrijf nalatig is geweest bij de boekencontrole van de bedrijven van wijlen Robert Maxwell. Dat heeft de Joint Disciplinary Scheme (JDS), een Britse accountantswaakhond, gisteren meegedeeld. Coopers & Lybrand kreeg ook een berisping.

Na de dood van de Britse media-magnaat in 1991 bleek dat zijn imperium diep in rode cijfers zat en dat hij de pensioenfondsen van zijn bedrijven, waaronder de Mirror-krantengroep, geplunderd had. De JDS zei dat Coopers & Lybrand eerder moeten inzien ,,wat er werkelijk aan de hand was'' bij het noodlijdende concern. Volgens PriceWaterhouseCooper, de huidige eigenaar van Coopers & Lybrand, hebben de accountants destijds niet aan hun eigen standaard voldaan. (Reuters)