Voorwaardelijke straf voor au pair

Een rechtbank in Londen heeft de Australische au pair Louise Sullivan veroordeeld tot vijftien maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar. Zij kan naar huis, maar moet psychiatrische behandeling ondergaan.

De 27-jarige Sullivan bekende vorige maand voor de rechter dat zij de Nederlandse baby Caroline Jongen in april vorig jaar zo hard door elkaar heeft geschud dat het meisje een hersenbeschadiging opliep waaraan zij later is overleden. De zes maanden oude baby was het enige kind van een Nederlandse bankier en zijn Franse vrouw. Het gezin leeft in Londen.

Aanvankelijk had Louise Sullivan gezegd dat Caroline Jongen na het eten ,,een soort stuiptrekking'' kreeg en dat ze het meisje daarom ,,een beetje had geschud''. Bij een lijkschouwing bleek echter dat het kind was overleden door hersenletsel dat onomstotelijk door woest schudden was veroorzaakt.

Later bleek dat Sullivan vóór haar vertrek uit Australië twee keer als au pair was ontslagen. Eén van haar voormalige werkgevers zei dat ze de au pair het kind waarop ze paste door elkaar had zien rammelen.

Sullivan kreeg haar baan via het Londense agentschap `Kidz Unlimited'. Daar stond ze te boek als een nanny die ,,dol op kinderen is, speciaal van nul tot drie jaar''.

Sullivan had een cursus kinderverzorging gevolgd in Sydney en beschikte over goede papieren. Uit het psychologisch onderzoek na haar arrestatie bleek dat Louise Sullivan een relatief laag IQ van 81 heeft.