Toneelgroep moet programmering drastisch wijzigen

Toneelgroep Amsterdam heeft besloten haar voorjaarsprogramma drastisch te wijzigen. Twee aangekondigde producties blijken niet of moeilijk uitvoerbaar. Het stuk Zonder Titel van Wim T. Schippers verschuift naar volgend seizoen. ,,Het is een prachtig stuk'', aldus een woordvoerster van het gezelschap, ,,maar niet op korte termijn te realiseren''. Met name de overvliegende heks en de kudde schapen die over het podium moet trekken, blijken lastiger hobbels dan aanvankelijk gedacht.

Ook de voorstelling North Atlantic II, die tijdens het Holland Festival zou worden opgevoerd, komt te vervallen. Bij deze coproductie met de Wooster Group uit New York zou afwisselend in Amsterdam en New York worden gerepeteerd. De Wooster Group bleek zich bij nader inzien te hebben verkeken op de artistieke en logistieke consequenties en heeft de samenwerking opgezegd.

Ervoor in de plaats brengt Toneelgroep Amsterdam in april en mei het laatste gezamenlijke stuk van Ton Vorstenbosch en Guus Vleugel, Angst en ellende in het rijk van Kok, en de komedie Een ideale vrouw van W. Somerset Maugham uit 1927. (ANP)