Selectie; Radio

De weekstaat. O.a. praat China-deskundige en medewerker van NRC Handelsblad Willem van Kemenade over de economische crises in China en Hongkong. Radio 5, 21.30-22.00u.

De Avonden. Literair variété met verhalen van o.a. Thomas Verbogt, P.F.Thomése en gedichten van Bart F.M. Droog. Na elven een gesprek met Bram Nauta (34), hoogleraar `integrated circuits' en ontwerper van chips. Na half twaalf onderzoekt graficus Piet Schreuders lichte grammofoonmuziek. Radio 5, 22.02-24.00u.

De onderste la. Aandacht voor het boek De Koningin van Lombardije van Rikki Holtmaat en voor het werk van de schilder Eugeen van Mieghen (1875-1930) die een realistische kijk op de haven, mens en werk had. Een gesprek met Charles Tiels van het Rotterdamse Schielandhuis en met Erwin Joos, directeur van het Van Mieghem Museum. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.