Positie bondscoach Glenn Hoddle wankel

De positie van Glenn Hoddle wordt steeds wankeler. Net voordat de bondscoach van de Engelse voetbalploeg zich bij de nationale voetbalbond FA moest verantwoorden voor zijn uitspraken over gehandicapten, heeft ook premier Blair zijn twijfels over de trainer uitgesproken. ,,Hoddle is niet te handhaven als hij die dingen echt heeft gezegd'', verklaarde hij gisteren voor de tv.

De premier doelt op een vraaggesprek met de bondscoach dat de Engelse krant The Times zaterdag publiceerde. In het artikel beweert Hoddle dat mensen met geestelijke of lichamelijke handicaps gestraft zijn voor de zonden die zij in een eerder leven hebben begaan. Hij zegt te geloven in reïncarnatie.

Hoddle beweert dat zijn uitspraken verkeerd zijn geïnterpreteerd. ,,Ik heb dat echt niet zo gezegd.''Hoddle zou vandaag met zijn juridische adviseurs overleggen over een eventuele aanklacht tegen The Times. Hij is niet voornemens door deze affaire op te stappen als bondscoach. Engeland speelt volgende week een vriendschappelijk duel tegen Frankrijk.

De Engelse voetbalbond riep de bondscoach vanochtend op het matje en neemt waarschijnlijk vandaag nog een beslissing over de positie van Hoddle, bondscoach sinds tweeënhalf jaar.

Bij de bookmakers kan al op de opvolger van Hoddle worden gewed. Bryan Robson, manager van Middlesbrough, wordt door de gokkers als voornaamste opvolger gezien. Hij betaalt zes tegen vier. Fulham-coach Kevin Keegan staat op vijf tegen één en als David Platt bondscoach wordt, krijgen de juiste voorspellers het zevenvoudige van de inzet betaald. (Reuters)