Aanklager Starr drinkt op Clinton

Terwijl Monica Lewinsky zich dit weekeinde in haar hotel in Washington voorbereidde op haar verhoor, zaten enkele andere spelers in het impeachment-proces aan bij een feestelijk diner, elders in de stad. De president en zijn vrouw hadden afgezegd, maar de meeste partijen in het impeachment-proces waren bij het jaarlijkse diner-in-smoking van de Alfalfa Club vertegenwoordigd.

De onafhankelijke aanklager Kenneth Starr, die het hele impeachment-drama in gang heeft gezet, was van de partij. Opperrechter William Rehnquist, die het proces in de Senaat voorzit, was er ook, alsmede senatoren van beide partijen en Clintons vriend Vernon Jordan, getuige in het proces. Zelfs Michael Douglas, de filmacteur, die in de film The American President het staatshoofd speelde, was erbij. Maar Monica en de president waren alleen in de grappen van de tafelredenaars aanwezig.

De Alfalfa Club, genoemd naar het gewas ,,waarvan de wortels alles over hebben voor een slok'', bestaat sinds 1913. De leden en hun gasten komen slechts één keer per jaar bijeen voor een maaltijd, drankjes, onderonsjes en tafelredes vol grappen ten koste van elkaar. Zo wist de Democratische senator John Breaux uit Louisiana te vertellen dat de paus Clinton bij hun ontmoeting, vorige week in St.Louis, had gevraagd om iets positiefs over het geloof te zeggen. De president had daarop een persconferentie belegd en zijn steun uitgesproken voor de Negen Geboden. De Republikeinse senator John Chafee, de scheidende Alfalfa-voorzitter, deelde een plaagstoot uit aan Vernon Jordan, die al jaren lid is van de club. ,,Nog plannen voor de volgende week, Vernon?''

Zoals gebruikelijk werd tijdens het dessert een dronk uitgebracht op de president. Ook Kenneth Starr hief het glas.