Recessie dreigt in Latijns Amerika

De devaluatie van de Braziliaanse real dreigt in heel Latijns Amerika de ernstigste recessie sinds de schuldencrisis van de jaren '80 te veroorzaken. Economen waarschuwen dat er nog meer zwaar weer voor de regio in aantocht is.

Sinds de real twee weken geleden een zwevende koers kreeg is de waarde van de Braziliaanse munt met 40 procent gedaald. Tulio Vera, medewerker van ABN Amro in Buenos Aires, voorspelt een daling van de productie voor geheel Latijns Amerika dit jaar van 0,6 procent. Andere economen en banken, zoals SG Cowen Securities, zijn nog pessimistischer en voorzien zelfs een daling van 1,4 procent. Voor Brazilië alleen resulteren de negatiefste voorspellingen in een krimp van de economie met 7 procent, tegen een groei met 1 procent vorig jaar. (Reuters)