Politie Urk voorkomt rel

De politie op Urk heeft zaterdagavond nieuwe rellen met jongeren weten te voorkomen. Vijftig jongeren wilden net als een week geleden de woning belagen van een man die is veroordeeld voor ontucht.

De politie was op de hoogte van de plannen en had met twintig agenten de straat afgezet. De politie arresteerde zeven jongeren in de leeftijd van 16 tot 19 jaar, omdat zij niet voldeden aan het bevel van verwijdering. Eén persoon bedreigde een politieman. Eerder op de avond waren twee ruiten van het politiebureau ingegooid. Rond middernacht was het weer rustig.

Vorige weekend was het ook onrustig op Urk. Toen lukte het tweehonderd jongeren wel het huis van een tot een taakstraf veroordeelde ontuchtpleger te belagen. Er werden toen vernielingen aangericht en getracht zijn auto in brand te steken. De jongeren vonden dat de man een te lichte straf heeft gekregen. De man is sinds vorige week ondergedoken.

Burgemeester en wethouders van Urk bespreken morgen hoe het probleem met de jeugd moet worden aangepakt. De raad nam vorige week een motie aan waarin werd opgeroepen gesprekken te arrangeren met de jeugd, ouders, scholen en kerken.